پیلهای سوختی
با سلام . به وبسايت دانشجويان مهندسي شيمي دانشگاه شمال - آمل خوش آمديد.براي شما لحظات خوب و پرباري را آرزومنديم. عضويت در وبلاگ ، خبرنامه و شرکت در نظرسنجي براي دانشجويان مهندسي شيمي دانشگاه شمال فراموش نشود. براي مشاهده بهتر و کامل تر سايت مي توانيد به ترتيب کيفيت از مرورگرهاي 1) اپرا 2) موزيلا فاير فاکس و 3) در نهايت در صورت نداشتن امکانات از مرورگر اينترنت اکسپلور استفاده نماييد. دانشجويان مهندسي شيمي دانشگاه شمال عضويت در وبسايت را فراموش نکنند. باشد که اين وبسايت در ادامه دانشجويان را در تصميم گيري ها به يکديگر نزديک تر کند. به سوالات درسي موازنه انرژي و مواد، ترموديناميک 1 ، ترموديناميک2، مکانيک سيالات1، محاسبات عددي، کارگاه نرم افزار مهندسي(مطلب)، برنامه نويسي کامپيوتر و نقشه کشي صنعتي توسط مديران و همفرکران سايت پاسخ داده ميشود. براي اينکار بعد از عضويت در وبلاگ با استفاده از پنل کاربري خود سوال را ارسال نماييد. هرگونه سوالي در خصوص وبسايت داشتيد در جعبه پيام وارد کنيد. دوستان عزيز و اعضاي محترم وبسايت مي توانند جهت ارائه نظرات خود در مورد مهندسي شيمي دانشگاه شمال در بخش تالارهاي گفت و گوي آزاد در مورد مهندسي شيمي دانشگاه شمال شرکت نمايند. عضويت در وبسايت و خبرنامه و شرکت در نظرسنجي فراموش نشود. درصورتي که سايت بطور کامل بارگزاري نمي شود از لينک ""صفحه نخست"" در قسمت منوي اصلي(سمت راست) و يا نوار زرد رنگ استفاده نماييد. با تشکر« گروه اطلاع رساني و رايانه اي مهندسي شيمي دانشگاه شمال »

به وبسايت " دانشجویان مهندسی شیمی دانشگاه شمال - آمل " خوش آمديد

آخرين اخبار : ------- پيشتازي 685 پله اي دانشگاه شمال نسبت به دانشگاه دولتي نوشيرواني در رنکينگ دانشگاه هاي جهان - - - - توصيه اي براي کنکوريهاي کاشناسي ارشد : » خلاصه نويسي خلاصه نويسي خلاصه نويسي – به 60 درصد هم قانع باشيد ( يعني اينکه اگر ميانگين شما 60 درصد شود رتبه زير 100 مي آوريد، اما اگر بيشتر از 60 درصد مي توانيد، دريغ نکنيد. و اما 60 درصد يعني چه؟ يعني اينکه اگر درسي 15 سوال داشت کافيست به 9 سوال با اعتماد کافي پاسخ دهيد و در اين بين اگر يک سوال نادرست بود قطعا بالاي 50 درصد زده ايد. و 6 سوال ديگر را اگر بلد نبوده ايد سفيد رها کنيد و در هر بار برخورد با سوال سخت يک علامت در کنار آن بگذاريد تا 6 سوال – در جو کنکور باشيد. البته از ارشدي هاي مهندسي پليمر دانشگاه شمال هم انتظار داريم تا تجربيات خود را در اختيار ما قرار دهند.... براي کنکوري هاي امسال هم آرزوي موفقيت و پيروزي داريم. د..
عضويت در وبلاگ
منوي اصلي
صفحه نخست
پست الکترونيک
آرشيو مطالب
فهرست مطالب وبلاگ
پروفايل
عضويت در وبلاگ
اخبار و برنامه هاي مهندسي شيمي
آموزش تصويري عضويت، جعبه پيام، نظرسنجي و خبرنامه
موضوعات
اخبار و برنامه های مهندسی شیمی
آخرین اخبار و اطلاعیه ها مربوط به گروه (زمان کلاس های جبرانی، فوق العاده و حل تمرین)
علمی - آموزشی
مقالات دانشجویان
معرفی اساتید و برنامه حضور در دانشگاه
معرفی کتاب و نرم افزار
آلبوم تصاویر
دانشجویان
فایل های آموزشی
نظرسنجی
درباره مهندسی شیمی
کمیکار
متفرقه
گزارش کار آزمایشگاه ها
تالار گفت و گوی آزاد در مورد مهندسی شیمی دانشگاه شمال
کنکور مهندسی شیمی
امکانات و نظرسنجي

ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 37
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 39
بازدید ماه : 39
بازدید کل : 363520
تعداد مطالب : 62
تعداد نظرات : 73
تعداد آنلاین : 1

آمار
روز بخير كاربر گرامي

مديران سايت :
فرشاد راعی
مهدی حسینی
محسن سیفی
آرشيو مطالب
شهريور 1394
خرداد 1391
اسفند 1390
بهمن 1390
دی 1390
آذر 1390
آبان 1390
مهر 1390
شهريور 1390
تير 1390
خرداد 1390
دانلود

دانلود سوالات و پاسخ تشریحی ارشد مهندسی شیمی 91 ... رمز فایل : www.konkur.in
آموزش کامل نرم افزار مطلب در 6 قسمت
ثابت هاي معادله آنتوان براي 5000 ماده مختلف
آموزش نرم افزار EES (حل معادلات مهندسی)
کتاب حل المسائل موازنه ی انرژی و مواد
جزوه میکروبیولوژی عمومی ترم 901 - محمد اکبری
فایل اطلاعات آموزشی کارشناسی مهندسی شیمی بدون گرایش
فایل اطلاعات آموزشی کارشناسی مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی
جزوه ی محاسبات عددی
سوالات کنکور ارشد بیو تکنولوژی سال 87
سوالات کنکور ارشد مهندسی شیمی سال 88
سوالات کنکور ارشد مهندسی شیمی سال 87
دانلود دفتترچه سوالات ارشد مهندسی شیمی 90
کتاب ریاضی مهندسی
دانلود گزارش کار آزمایشگاه شیمی آلی
دانلود کتاب شیمی فیزیک
دانلود جداول ترمودینامیک
کتاب اصول بنیانی و مبانی محاسبات در مهندسی شیمی
دانلود ارائه خانم زهره ادیب .مبحث ویتامین ها
جزوه میکرو بیولوژی مواد غذایی دکتر شهره
دانلود فایل آموزشی نرم افزار متلب matlab
دانلود بازی فوق العاده زیبا و جذاب و جالب Real Soccer 2011 – فرمت جاوا
دانلود بازی جدید و جذاب و هیجانی Real Football 2011 – فرمت جاوا
ماشین حساب و جدول تناوبی و رسم توابع در موبایل
نرم افزار جدول تناوبی عنصرها برای موبایل - PeriodicTable
دیکشنری انگلیسی به فارسی PMD-v2 با فرمت جاوا برای موبایل
جزوه میکروبیولوژی عمومی دکتر شهره
جدول تناوبی کامل عنصر ها با Periodic Table 3.8.1
کیت اگزوز ریموت دار برقی
ارسال هوایی بار از چین
خرید از علی اکسپرس
مستر قلیون

آرشيو دانلود

پیلهای سوختی

پیل سوختی چیست؟
پیل سوختی یک وسیله تبدیل انرژی الکتروشیمیایی است که انرژی الکتریسیته را از یک سوخت (در آند) و اکسیدان (در کاتد) تولید می‌کند. این واکنش در حضور یک الکترولیت صورت می‌گیرد. بطورکلی، هنگامی که واکنش‌دهنده‌ها و محصولات واکنش به داخل و خارج در جریان هستند. الکترولیت در پیل باقی می‌ماند. پیل‌های سوختی می‌توانند بطور مداوم تا زمانی که جریان‌ها حفظ می‌شوند، کار کنند. پیل‌های سوختی از باتری‌هایی که در آنها واکنش‌دهنده‌ها مصرف می‌شوند و باید دوباره شارژ شوند، متمایز هستند. این باتری‌ها انرژی الکتریکی را بصورت شیمیایی در یک سیستم بسته ذخیره می‌کنند. بعلاوه، هنگامی که الکترودهای درون یک باتری همانند باتریی که شارژ و یا تخلیه می‌شود، واکنش نشان داده و تغییر می‌یابند، الکترودهای یک پیل سوختی بصورت کاتالیزور عمل کرده و نسبتاً ثابت هستند. ترکیبهای زیادی از سوخت و اکسیدان امکانپذیر است. در یک پیل هیدروژنی از هیدروژن بعنوان سوخت و از اکسیژن بعنوان اکسیدان استفاده می‌شود. سایر سوخت‌ها شامل هیدروکربن‌ها و الکل‌ها هستند. همچنین سایر اکسیدان‌ها شامل هوا، کلرین و دی اکسید کلرین است
. طراحی پیل سوختی در ابتدا بعنوان نمونه، پیل سوختی غشای تبادلی پروتون اکسیژن/ هیدروژن (PEMFC) را شرح می‌دهیم که در دهه 1970 بعنوان «سوخت الکترولیت پلیمر جامد» (SPEFC) و امروزه بعنوان «پیل سوختی غشای الکترولیت پلیمر» (PEFC یا PEMFC) شناخته شده است. درحالی که مکانیزم تبادل پروتون مشکوک بنظر می‌رسد، اما غشای پلیمرهای پروتون، آند و کاتد را از یکدیگر جدا می‌کند. در سمت آند، هیدروژن در کاتالیزور آند پخش می‌شود که پس از آن به پروتون‌ها و الکترون‌ها تجزیه می‌گردد. پروتون‌ها از طریق غشا به کاتد هدایت می‌شوند، اما الکترون‌ها به یک مدار خارجی فرستاده می‌شوند، زیرا این غشا عایق الکتریسیته است. در سمت کاتالیزور کاتد، مولکول‌های اکسیژن با الکترون‌ها و پروتون‌ها واکنش داده و آب تشکیل می‌دهند. در این نمونه، محصول زائد (ضایعات) فقط بخار آب و یا آب مایع است. بعلاوه برای خالص سازی هیدروژن، سوخت‌های هیدروکربنی برای پیل‌های سوختی وجود دارد مانند دیزل، متانول و هیدریدهای شیمیایی. محصول زائد در انواع این سوخت‌ها دی اکسید کربن و آب است. مواد مورد استفاده در پیل‌های سوختی از نظر نوع، متفاوت هستند. صفحه‌های الکترود/ دوقطبی اغلب از فلز، نیکل یا نانو لوله‌های کربنی ساخته شده و برای بازدهی بیشتر با یک کاتالیزور (همانند پلاتینوم، گردهای نانو آهن یا پالادیوم) روکش شده‌اند. ورقه کربنی آنها را از الکترولیت جدا می‌سازد. الکترولیت می‌تواند سرامیک یا یک غشاء باشد. یک پیل سوختی ساده حدود 86/0 ولت الکتریسیته تولید می‌کند. برای تولید ولتاژ کافی، پیل‌ها لایه‌بندی شده و در مدارهای سری و موازی ترکیب شده و یک تودۀ پیل سوختی را تشکیل میدهند. تعداد پیل‌های به کار رفته اغلب بیشتر از 45 گونه مختلف است.
موضوعات مربوط به طراحی پیل سوختی
در سال 2002، نوعی پیل حاوی کاتالیزور، دارای هزینه‌ای بالغ بر 1000 دلار آمریکا برای هر کیلووات خروجی نیروی الکتریسیته بود. هدف، کاهش هزینه برای رقابت در بازار فعلی و رقابت با تکنولوژی‌های موجود مثل موتورهای احتراق داخلی بنزینی است. بسیاری از شرکت‌ها بر روی تکنیک‌هایی برای کاهش هزینه به روش‌های مختلف مانند کاهش میزان پلاتینوم لازم در هر پیل جداگانه، کار می‌کنند. سیستم‌های Ballard Power به یک کاتالیزور که میزان سیلک کربن را بالا برده و 30 درصد میزان مصرف پلاتینوم را بدون کاهش عملکردهای مربوطه کاهش می‌دهند، مجهز هستند.
‌هزینه‌های تولید PEM (غشای تبادل پروتون) : غشای Nafion هزینه‌ای بالغ بر 400 پوند بر مترمربع را شامل می‌شود. غشای Toyota PEM و 3M PEM را می‌توان با غشای ITM Power (پلیمر هیدروکربنی) جایگزین کرد که درنتیجه هزینۀ تولید آن حدود 4 پوند بر مترمربع خواهد شد. یکی از بزرگترین شرکت‌ها از سولفور (گوگرد) ]که یک فیلم پلی‌اتیلن متخلخل است[ استفاده می‌کند.
در این نوع پیل سوختی، غشاء باید هیدراته شود و آب لازم باید به همان سرعتی که تولید می‌شود، کاملاً بخار شود. اگر آب سریعاً بخار شود، غشاء خشک می‌شود، مقاومت آن افزایش می‌یابد، و سرانجام ترک خواهد خورد و یک گاز در جایی که هیدروژن و اکسیژن مستقیماً با یکدیگر ترکیب می‌شوند ایجاد خواهد شد که درنتیجۀ آن گرما تولید شده و باعث آسیب رساندن به پیل سوختی می‌شود. اگر آب خیلی آرام تبخیر شود، الکترودها در آب فرو رفته و از رسیدن واکنش‌دهنده‌ها به کاتالیزور جلوگیری بعمل آمده و واکنش متوقف می‌شود. متدهای مدیریت آب در پیل‌ها توسط شرکت‌های سازندۀ پیل سوختی و لابراتوارهای تحقیقاتی آکادمیک درحال توسعه و پیشرفت هستند.
فقط در یک موتور احتراق، نسبت ثابت بین واکنش‌دهنده و اکسیژن برای حفظ عملکرد مؤثر پیل سوختی ضروری و لازم است.
درجه حرارت باید در تمامِ پیل یکسان باشد تا از انهدام پیل به دلیل بارگذاری گرمایی (حرارتی) جلوگیری بعمل آید.
دوام، طول عمر و شرایط لازم برای بعضی از انواع پیل‌ها : نمونه‌های پیل‌های دارای کاربرد ثابت بیش از 000/40 ساعت قابلیت کار در دمای تا را دارا هستند، در حالیکه پیل‌های سوختی اتومبیل‌ها دارای 000/5 ساعت طول عمر (000/150 مایل) تحت دمای بسیار زیاد هستند. موتور اتومبیل باید در دمای قابلیت روشن شدن داشته باشد و دارای قدرتی بالا با نسبت حجمی KW 5/2 در لیتر است.
تاریخچه اصول اولیه پیل سوختی توسط یک دانشمند آلمانی بنام کریستن فریدریش شونباین در 1838 ارائه گردید و در ژانویه 1839 در یک مجله فلسفی به چاپ رسید. برمبنای این کار، اولین پیل سوختی توسط دانشمندی اهل ولز بنام سر ویلیام رابرت گراو در 1843 ساخته شد. این پیل سوختی دارای مواد مشابهی بود که امروزه در پیل‌های سوختی اسید فسفریک مورد استفاده قرار می‌گیرند. در 1959 یک مهندس انگلیسی بنام فرانسیس توماس باکون موفق شد که یک پیل سوختی ثابت
KW 5 تولید کند و در همین سال، یک تیم به رهبری هری اییریگ یک پیل سوختی KW 15 برای یک تراکتور ابداع کردند که در نمایشگاه‌های ایالتی آمریکا به نمایش گذاشته شد. در این سیستم هیدرواکسید پتاسیم بعنوان الکترولیت و هیدروژن فشرده و اکسیژن بعنوان واکنش دهنده مورد استفاده قرار گرفتند. سپس در 1959 باکون و همکارانش یک واحد 5 کیلوواتی پر قدرت برای یک ماشین جوش تولید کردند. در دهه 1960، پرات و ویتینی از مجوز باکون برای استفاده در برنامۀ فضایی آمریکا و تأمین انرژی برق و آب آشامیدنی استفاده کردند. (هیدروژن و اکسیژن از مخزن‌های سفینه فضایی قابل دسترسی بودند) . شرکت UTS Power اولین شرکت تولید کننده سیستم پیل سوختی ثابت برای استفاده در کارخانه‌های تولید نیرو (برق) در بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و ساختمان‌های تجاری بزرگ است. شرکت UTC Power این پیل سوختی را با عنوان PureCell 200، که یک سیستم 200 کیلوواتی بود، به بازار عرضه کرد. این شرکت تنها تولید کننده و عرضه کنندۀ پیل‌های سوختی به NASA برای استفاده در ماشین‌های فضایی، موشک‌های آپولو و برنامه‌های Space Shuttle و همچنین پیل‌های سوختی برای اتومبیل‌ها، اتوبوس‌ها و برج‌های مخابراتی است، این شرکت اولین پیل‌های سوختی که قادرند در شرایط سرما و یخبندان با غشای تبادل پروتونی در اتومبیل‌ها روشن شوند را تولید کرده است. در سال 2006، شرکت استاکسون یک مُدول پیل سوختی OEM ارائه داد. در 2006، شرکت کلمبیایی- بریتانیایی،Angstrom Power ، فروش تجاری تجهیزات قابل حمل را که در آنها از تکنولوژی پیل سوختی هیدروژنی استفاده شده بود را با نام تجاری «میکروهیدروژن» آغاز کرد.

1.           Graduatedادامه...

انواع پیل‌های سوختی
1- پیل سوختی هیدرید فلز پیل‌های سوختی هیدرید فلز نوعی از پیل‌های سوختی آلکالین هستند که امروزه در فازهای تحقیقات و توسعه استفاده می‌شوند. یک ویژگی قابل توجه آنها، قابلیت پیوند شیمیایی و ذخیره هیدروژن در پیل است. این ویژگی در پیل‌های سوختی بروهیدریدی نیز وجود دارد، اگرچه
MHFC آن با هیدروژن خالص مجدداً سوخت‌گیری می‌شود. تصور می‌شود که ویژگی‌های جذب هیدریدهای فلز حدود 2 درصد کمتر از بروهیدریدهای سدیم و سایر هیدریدهای فلزی سبک حدود 8/10 درصد باشد، برای نمونه تعدادی از ویژگی‌های جالب توجه آنها ارائه می‌گردد:
قابلیت شارژ مجدد برای انرژی برق (مشابه باتری‌های NIMH)
دارای دماهای عملکردی پایین (کمتر از )
جنبش سریع پیل‌های سوختی هیدرید فلز اخیراً توسط ECD Ovonics و همچنین مؤسسه ملی تکنولوژی پیشرفته و علوم صنعتی ژاپن مورد بررسی و آزمایش قرار گرفته‌اند. تصور می‌شود که دو روش MHCF برای کاتالیزورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین، در پروژه‌های تحقیقاتی یک مدل قابل ارائه خارج از لابراتوار تولید نشده است و هنوز برای غلبه بر موانع هیچ مدلی ارائه نگردیده است. پیل‌های سوختی هیدرید فلزی AIST و ovonics به ترتیب دارای چگالی‌های mA/cm2 250 و mA/cm2 20 هستند، درست برخلاف عملکرد PEMFC در mA/cm2 1.
2- پیل‌سوختی الکتروگالوانیزه پیل سوختی الکتروگالوانیزه، یک دستگاه الکتریکی است که برای اندازه‌گیری غلظت گاز اکسیژن در غواصی و تجهیزات پزشکی بکار می‌رود. در این پیل سوختی، هنگامی که هیدروکسید پتاسیم در پیل با اکسیژن اتصال برقرار می‌کند، یک واکنش شیمیایی انجام می‌شود. این امر باعث ایجاد جریان الکتریکی بین هادی آند و صفحه طلایی کاتد از طریق مقاومت باز می‌شود. ولتاژ تولید شده با غلظت اکسیژن موجود، متناسب است. این نوع از پیلها در تحلیل کننده‌های اکسیژن در غواصی تکنیکی بکار رفته و بیانگر تناسب اکسیژن در گاز
Trimix و یا Nitrox قبل از غواصی هستند و همچنین در سیستم‌های اکسیژن مداربسته برای ارزیابی فشار جزئی اکسیژن در طول غواصی بکار می‌روند. پیل‌های سوختی الکتروگالوانیزه دارای طول عمر محدودی هستند که در غلظت بالای اکسیژن کاهش می‌یابد. واکنش بین اکسیژن و سرب در آند مصرف کننده سرب رخ می‌دهد که نتیجۀ آن غلظت بالای اکسیژن در پیل خواهد بود. یک پیل که برای کاربردهای غواصی بکار می‌رود اگر در یک بستۀ بدون درزِ هوا ذخیره شود دارای طول عمر سه ساله خواهد بود، اما اگر در اکسیژن خالص ذخیره شود فقط چهار ماه طول عمر خواهد داشت.
3- پیل سوختی اسید فرمیک پیل‌های سوختی اسید فرمیک یا
OFAFC ها، از نوع پیل‌های سوختی تبادل پروتونی محسوب می‌شوند که سوخت آن یعنی اسید فرمیک بازیابی نمی‌شود، اما بطور مستقیم به پیل سوختی تغذیه می‌شود. کاربردهای آنها در وسایل الکترونیکی کوچک و قابل حمل مثل تلفن‌ها و کامپیوترهای لپ‌تاپ است.
مزایا همانند متانول، اسید فرمیک نیز یک مولکول آلی کوچک است که مستقیماً در پیل سوختی تغذیه می‌شود و نیاز بازیافت کاتالیزور را برطرف می‌کند. ذخیره‌ها اسید فرمیک راحت‌تر و ایمن‌تر از هیدروژن است زیرا نیازی به فشار بالا یا دمای پایین ندارد برای اینکه اسید فرمیک در دمای محیط مایع است. دو مزیت مهم برای اسید فرمیک‌ها نسبت به متانول‌های مورد استفاده در پیل‌های سوختی وجود دارد. اول اینکه اسید فرمیک از غشای پلیمری عبور نمی‌کند. بنابراین بازدهی آن بیشتر از متانول است. دوم اینکه اسید فرمیک همانند متانول باعث کوری نمی‌شود و درصورت نشت، می‌توان گفت که سوختی ایمن‌تر است.
واکنش ها
DFAFC ها اسید فرمیک و اکسیژن را به دی اکسید کربن و آب برای تولید انرژی تبدیل می‌کنند. اکسیداسیون اسید فرمیک در آنٌد در یک لایه کاتالیزور رخ می‌دهد. دی اکسید کربن ایجاد شده و پروتون‌ها ازطریق غشای پلیمر عبور کرده و با اکسیژن در یک لایه کاتالیزور موجود در کاتد واکنش می‌دهد. الکترون‌ها از طریق یک مدار خارجی از آند به کاتد عبور کرده و برای وسیلۀ خارجی انرژی (برق) تولید می‌کنند. Anode: HCOOH CO2 + 2 H+ + 2 e- Cathode: 1/2 O2 + 2 H+ + 2 e- H2ONet reaction: HCOOH + 1/2 O2 CO2 + H2O تاریخچه در طول تحقیقات گذشته، محققان، اسید فرمیک را بعنوان یک سوخت کاربردی و سودمند نپذیرفتند زیرا در آزمایشات ولتاژ بسیار بالای الکتروشیمیایی از خود نشان داد: یعنی این واکنش برای کاربردهای مختلف بسیار مشکل است و عملی نیست. با این وجود، در سالهای اخیر، سایر محققان دریافتند که دلیل عملکرد پایین آن، استفاده از پلاتینوم بعنوان یک کاتالیزور است که در انواع پیل‌های سوختی معمولی است: استفاده از پالادیوم بجای آن، عملکرد بهتر از پیل‌های سوختی متانولی را نیز ارائه داده است. شرکت Tekion مجوز انحصاری برای تکنولوژی پیل‌های سوختی اسید فرمیک را از دانشگاه ایلی نویز در Urbana-Champaign اخذ کرد. این شرکت اکنون بر توسعه پیل سوختی/ باتری که Formia Power Pack نامیده می‌شود متمرکز است و امیدوار است که بتواند در فصل اول سال 2007 بتواند Pack های جدیدی را ارائه دهد.
Power Pack بر پیل‌های سوختی بجای منبع الکتریکی معمولی مانند Walloutlet، برای شارژ مجدد باتری‌ها، متکی است. هنگامی که سوخت تخلیه (مصرف) می‌شود، کاربران به راحتی می‌توانند کارتریج سوخت خالی شده را با یک کارتریج جدید جایگزین کنند. به دلیل چگالی بالای نیروی پیل سوختی، باید زمان شارژ حدود دوبرابر شود. این تکنولوژی تنها حدود 10-15 درصد نسبت به باتری‌های قدیمی باعث صرفه‌جویی در هزینه می‌شود.
4- پیل روی- هوا پیل‌های روی- هوا، همچنین «پیل‌های سوختی روی- هوا» نامیده می‌شوند که پیل‌های الکتروشیمیایی غیرقابل شارژ هستند و از طریق اکسیداسیون روی با اکسیژن هوا، نیرو کسب می‌کنند. این پیل‌ها دارای چگالی‌های انرژی بالا هستند و تولید آنها نسبتاً ارزان‌تر است. آنها در تجهیزات الکتریکی آزمایشگاهی کاربرد فراوانی هستند. ذرات روی (
Zinc) با الکترولیت (محلول هیدروکسید پتاسیم) ، آب و اکسیژن هوا در کاتد واکنش داده و هیدروکسیل‌هایی که به پایه روی(Zinc) انتقال می‌یابند را تشکیل داده و Zincate (Zn(OH) 4 2) نیز تشکیل می‌دهد که در آن نقاط الکترون‌ها آزاد شده و به کاتد می‌روند. واپاشی Zincate در اکسید روی و آب در بازگشت به سیستم صورت می‌گیرد. آب و هیدروکسیل از آند در کاتد مجدداً بازیافت شده و آب فقط بعنوان یک کاتالیزور عمل می‌کند. این واکنش‌ها ماکزیمم سطح ولتاژ 65/1 ولت را تولید کرده اما ولتاژ را تا 35/1-4 ولت با کاهش جریان هوا در پیل کاهش می‌دهد، این امر اغلب در باتری‌های سمعک برای کاهش میزان آب خشک شده، به کار می‌رود. واژۀ پیل سوختی روی- هوا اغلب به پیل روی- هوایی اطلاق می‌شود که سوخت روی در آن مجدداً شارژ شده و اکسید روی زائد بطور مداوم ازبین می‌رود. این کار با قرار دادن خمیره الکترولیت روی یا Pellet های آن در فضای آند صورت می‌گیرد. اکسید روی زائد به مخزن ضایعات یا کیسۀ درون مخزن سوخت پمپاژ می‌شود و خمیره یا Pellet رویِ تازه از مخزن سوخت گرفته می‌شود. اکسید روی زائد در جایگاه سوخت‌گیری مجدد پمپاژ شده و به کارخانۀ بازیافت ارسال می‌گردند. بعلاوه، این واژه به سیستم الکتروشیمیایی نیز اطلاق می‌شود که در آن روی (Zinc) بعنوان یک واکنش دهنده کمکی، بازیابی سوخت‌های هیدروکربن را در آند یک پیل سوختی را صورت می‌دهد. پیل‌های روی- هوا دارای ویژگی‌های پیل‌های سوختی و باتری‌ها هستند: روی سوخت است. میزان واکنش را می‌توان با کنترل جریان هوا تحت کنترل قرار داد و Paste (خمیرۀ) الکترولیت/ روی را می‌توان از پیل جدا کرده و دریل Paste تازه جایگزین کرد. تحقیقات در زمینه و توان الکتریکی وسایل نقلیه با پیل‌های روی- هوا درحال انجام است. واکنش‌ها Anode: Zn + 4OH Zn(OH) 42– + 2e (E0 = –1.25 V) Fluid: Zn(OH) 42 ZnO + H2O + 2OH– Cathode: O2 + 2H2O + 4e 4OH– (E0 = 0.4 V) Overall: 2Zn + O2 2ZnO (E0 = 1.65 V) Alternatively the reaction is stated without use of zincate, but this isinaccurate: Anode: Zn + 2OH Zn(OH) 2 + 2e– (E0 = 1.25 V) Cathode: O2 + 2H2O + 4e 4OH– (E0 = 0.4 V) Overall: 2Zn + O2 + 2H2O 2Zn(OH) 2 (E0 = 1.65 V)
ویژگی‌های پیل روی- هوا
پیل‌های روی- هوا دارای انرژی بسیار زیادی در مقایسه با سایر باتری‌ها هستند. (110 تا 200 Wh/kg یا 400 تا 720 kj/kg)
پیل‌های روی- هوا انرژی متداوم تولید می‌کنند، تا زمانی که پیل بیش از 85-80 درصد تقلیل نیافته باشد، ولتاژ تولید می‌شود.
پیل‌های روی- هوا دارای طول عمر طولانی هستند چرا که در بسته‌بندی بدون درز (بدون درز ورود اکسیژن) هستند.
پیل‌های روی- هوا دارای میزان تخلیۀ خود به خود در مجاورت با هوا هستند، هنگامی که روی با اکسیژن واکنش می‌دهد، کاتالیزور آب در پیل خشک خواهد شد.
برای جلوگیری از تخلیه خود به خود پیل، باید هنگامی که از آن استفاده نمی‌شود، آن را تخلیه کرد. رطوبت در پیل می‌تواند با استفاده از محیطی مرطوب حفظ شود.
پیل‌های روی- هوا نباید با آب اشباع شوند. از فرو بردن آنها در آب باید خودداری شود.
در پیل‌های روی- هوا از مواد ارزان استفاده شده است و می‌توان تولید انبوه آنها را با هزینه‌‌ای ارزان صورت داد.
پیل‌های روی- هوا از مواد ارزان استفاده شده است و می‌توان تولید انبوه آنها را هزینه‌ای ارزان صورت داد.
پیل‌های روی- هوا قابلیت شارژ مجدد بصورت الکتریکی را ندارند، اما روی را می‌توان بازیافت کرد یا بطور مکانیکی می‌توان آن را شارژ کرد. اکسید روی از پیل‌های استفاده شده ذوب شده و به فلز روی تبدیل می‌شود و با الکترولیت بازیابی شده مجدداً ترکیب می‌شود.
5- پیل‌های سوختی میکروبی یک پیل سوختی میکروبی (


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[+] نوشته شده توسط محسن سیفی در سه شنبه 21 تير 1390برچسب:پیلهای سوختی, در ساعت 1:36 | |

درباره وبسايت

به وبسایت دانشجویان مهندسی شیمی دانشگاه شمال خوش آمدید. برای شما لحظات خوب و پرباری را در وبلاگ آرزومندیم.درصورتی که هرکدام از لینک ها و فایل قابل مشاهده نبوده و مشکل داشت با ما درمیان بگذارید. برای مشاهده بهتر و کامل تر سایت می توانید به ترتیب کیفیت از مرورگرهای 1) اپرا 2) موزیلا فایر فاکس و 3) در نهایت در صورت نداشتن امکانات از مرورگر اینترنت اکسپلور استفاده نمایید. با تشکر از شما بابت بازدید از وبسایت. برای شما موفقیت و سربلندی در تمام زندگی را آرزومندیم.
آخرين مطالب
لينك ها
Tavassoli
وبسایت گروه مهندسی شیمی دانشگاه شمال
وبسایت گروه مهندسی شیمی دانشگاه شمال
سایت دانشجویی عمران دانشگاه شمال
پژوهشگاه فناوری های پیشرفته
شبکه خبری صنایع غذایی ایران
چتروم اختصاصی مهندسی شیمی
مرجع تخصصی کنکور ارشد-مهندسی شیمی
سازمان انرژی اتمی ایران
انجمن علمی مواد پر انرژی ایران
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
انجمن مهندسی شیمی ایران
باشگاه نانو ایران
پرتال مهندسی شیمی ایران
مجله مهندسی شیمی ایران
انجمن مهندسی کیفیت غذای استان مازندران
سایت مرجع متخصصین ایران
باشگاه مهندسان ایران
پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران
سریالهای روزانه برای NOD32/ESET 3.0/4.0
وب سایت معاونت آموزشی دانشگاه شمال
دانشگاه شمال
شرکت کاله (لبنی)
شرکت کاله (گوشتی)
انجمن نجوم آماتوری حاسب طبری آملی
آمل نیوز
هواشناسی آمل
کیت اگزوز
زنون قوی
چراغ لیزری دوچرخه

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دانشجویان مهندسی شیمی دانشگاه شمال - آمل و آدرس ceasu.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






دانلود

دانلود سوالات و پاسخ تشریحی ارشد مهندسی شیمی 91 ... رمز فایل : www.konkur.in
آموزش کامل نرم افزار مطلب در 6 قسمت
ثابت هاي معادله آنتوان براي 5000 ماده مختلف
آموزش نرم افزار EES (حل معادلات مهندسی)
کتاب حل المسائل موازنه ی انرژی و مواد
جزوه میکروبیولوژی عمومی ترم 901 - محمد اکبری
فایل اطلاعات آموزشی کارشناسی مهندسی شیمی بدون گرایش
فایل اطلاعات آموزشی کارشناسی مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی
جزوه ی محاسبات عددی
سوالات کنکور ارشد بیو تکنولوژی سال 87
سوالات کنکور ارشد مهندسی شیمی سال 88
سوالات کنکور ارشد مهندسی شیمی سال 87
دانلود دفتترچه سوالات ارشد مهندسی شیمی 90
کتاب ریاضی مهندسی
دانلود گزارش کار آزمایشگاه شیمی آلی
دانلود کتاب شیمی فیزیک
دانلود جداول ترمودینامیک
کتاب اصول بنیانی و مبانی محاسبات در مهندسی شیمی
دانلود ارائه خانم زهره ادیب .مبحث ویتامین ها
جزوه میکرو بیولوژی مواد غذایی دکتر شهره
دانلود فایل آموزشی نرم افزار متلب matlab
دانلود بازی فوق العاده زیبا و جذاب و جالب Real Soccer 2011 – فرمت جاوا
دانلود بازی جدید و جذاب و هیجانی Real Football 2011 – فرمت جاوا
ماشین حساب و جدول تناوبی و رسم توابع در موبایل
نرم افزار جدول تناوبی عنصرها برای موبایل - PeriodicTable
دیکشنری انگلیسی به فارسی PMD-v2 با فرمت جاوا برای موبایل
جزوه میکروبیولوژی عمومی دکتر شهره
جدول تناوبی کامل عنصر ها با Periodic Table 3.8.1
کیت اگزوز ریموت دار برقی
ارسال هوایی بار از چین
خرید از علی اکسپرس
مستر قلیون

آرشيو دانلود


CopyRight| 2011 , ceasu.LoxBlog.com , All Rights Reserved
Powered By Chemical Engineering Association of Shomal University - Amol | Template By: FARSHAD RAEI